Verrekijker voor wild observatie/natuur

meisje-verrekijkerEen prachtige hobby: wild observatie in de natuur. Bent u graag in de natuur en observeert u dan graag het wild? Dan wilt u daar uiteraard de beste verrekijker voor gebruiken, u wilt er niets van missen als u een echte liefhebber bent. Maar wat is de nu de beste verrekijker voor wild observatie? Als u bijvoorbeeld vlinders en insecten wilt gaan kijken, dan is de kwaliteit van het beeld van de verrekijker van belang. Daarbij heeft de beste verrekijker een goed en helder beeld, zodat de details van de vlinders en de insecten goed waargenomen kunnen worden. Ook een kleurecht beeld is belangrijk net als de minimale afstand voor het scherpstellen van de verrekijker: hoe korter hoe beter. Hierdoor kunt u de vlinder namelijk van zo dichtbijmogelijk bekijken. De tip die hiervoor wordt gegeven is een verrekijker met een minimale afstand van drie meter.

Wildobservatie met de verrekijker Er zijn een paar aspecten waar u op dient te letten als u de beste verrekijker voor wild observatie in de natuur gaat gebruiken:

  • De vergroting van de objectieflens
  • De grootte van de objectieflens

Deze twee bepalen samen het schemergetal en de lichtsterkte. Deze informatie kunt u vaak vinden bij de technische specificaties bij de verrekijker review. Bij de lichtsterkte en het schemergetal geldt over het algemeen hoe hoger hoe beter. Voordat u de keuze maakt is het van belang om na te gaan op welk tijdstip van de dag u de verrekijker het meeste gaat gebruiken. Als dit voornamelijk overdag is, dan zijn schemergetal en lichtsterkte iets minder van belang.Maar gaat u tegen de avond en vroeg in de ochtend de natuur in, dan kunt u het beste een verrekijker nemen die een relatief lage vergroting heeft (7x of 8x). Ook de diameter van de objectieflens is van belang, hoe groter hoe beter. Het advies is een diameter van 50mm of meer. 7X50 of 8X56 kan ook goed zijn wanneer u de kijker gaat gebruiken onder lichtarme omstandigheden.

Met de juiste verrekijker de natuur in…

Als u overdag de natuur in gaat, is het aan te raden om een verrekijker te kiezen met een hogere vergroting van 10X bijvoorbeeld. Wanneer u een vaste hand heeft, kunt u ook de vergroting van 12X kopen. Als u overdag de natuur in gaat en af en toe ’s avonds, dan is er ook een oplossing. Dan kunt u bijvoorbeeld kiezen om een 10X50of 12X50 verrekijker te kopen. Hierbij heeft u een extra vergrotingen ziet u in de schemer toch nog redelijk veel, dit komt door de grote diameter van de voorste lens. Om te bekijken welke verrekijker het beste bij u past, kunt u ook een kijkje nemen op het blog van VerrekijkerGigant hier vindt u een uitgebreid overzicht artikelen die helpen bij de keuze met welke verrekijker u het beste de natuur in kunt gaan. Door er even mee aan de slag te gaan kunt u zelf de beste verrekijker kiezen,het ligt namelijk ook aan uw specifieke wensen en aan uw ogen. Neem er voldoende tijd voor om de juiste verrekijker te kopen.