Hoe kies je een brievenbus?

Wanneer u een brievenbus nodig heeft zult u er achter komen dat hierin een enorm groot aanbod is. Er zijn vele soorten brievenbussen met allemaal een andere stijl, kwaliteit en functionaliteit. Hoe maakt u dan de juiste keuze?

Waar wordt de brievenbus geplaatst?

Allereerst is het aan te raden te kijken waar u de brievenbus wilt plaatsen. Is dit vooraan een pad of wilt u de brievenbus bijvoorbeeld aan de muur van uw huis hangen? U kan dan gericht op zoek gaan naar een vrijstaande brievenbus of wandbrievenbus.

Klassiek

Is uw huis en tuin juist meer in een landelijke sfeer, dan past daar weer een heel ander soort brievenbus bij. Denk dan bijvoorbeeld aan een klassieke kolom brievenbus (bekend als Engelse Brievenbus) maar er zijn nog veel meer nostalgische brievenbussen te verkrijgen. Deze brievenbussen zijn veelal vervaardigd van aluminium. Het zijn dan ook vrij stevige brievenbussen maar ze zijn wel vrij licht in gewicht. Een ander groot voordeel is dat aluminium niet roest!

Design

Vervolgens bekijkt u de omgeving waar de brievenbus wordt geplaatst. Welke stijl heeft uw huis en tuin en wat past daarbij? Heeft u een moderne (nieuwbouw) woning? Dan zal een strak model brievenbus hier mooi bij zijn. Een RVS brievenbus geeft bijvoorbeeld een elegante en chique uitstraling maar er zijn ook echte design brievenbussen op de markt.

PTT Brievenbus

Veel mensen hebben toch het liefst gewoon een ouderwetse PTT brievenbus voor het huis staan. Helaas worden deze niet meer gemaakt door TNT. Gelukkig is hiervoor wel een alternatief te vinden bij de Brievenbus Webshop. De brievenbus heet Cofa, is ook van kunststof en nagenoeg identiek aan de originele bussen.

Bobi Brievenbussen

Wit u gaan voor kwaliteit? Dan is de Bobi brievenbus een echte aanrader. Deze brievenbus is van een duurzame kwaliteit en heeft een eigentijds en elegant ontwerp. De sterke, tijdloze brievenbussen worden gemaakt in Finland en zijn gemaakt van roestvrij staal. Er zijn maar liefst 10 verschillende modellen verkrijgbaar in 11 kleuren.

Origineel

Wil je graag iets origineels? Denk dan eens aan een Amerikaanse US Mailbox. Je kent ze vast wel, de brievenbussen met het rode vlaggetje eraan. In de USA zijn ze erg populair en sieren ze menig straatbeeld. Zodra de postbode de post heeft bezorgd, dient hij of zij, het rode vlaggetje omhoog te schuiven. Handig, want zo kunt u vanaf uw huis al zien dat er post in uw brievenbus ligt. Wilt u een US Mailbox aanschaffen? Let dan wel op dat dit een originele brievenbus is van de Gibraltar Solar Group. Er zijn namelijk ook zeer veel Chinese namaak mailboxen op de markt maar de kwaliteit hiervan is ondermaats en dit gaat u zeker merken.

Ook origineel zijn Zweedse houten brievenbussen, genaamd Posthus. Deze exclusieve brievenbussen passen goed bij een landelijke sfeer. Ze passen ook erg goed bij oudere, monumentale woningen.