Het eigenhandig aanleggen van kunstgras

Steeds meer mensen kiezen voor kunstgras in hun tuin. Het vereist niet tot nauwelijks onderhoud en het ziet er altijd groen en strak uit. Wanneer je hebt besloten om kunstgras zelf aan te leggen, is het handig dit artikel even door te lezen.

 

Er zijn een aantal belangrijke punten waarbij je rekening moet houden tijdens het aanleggen van kunstgras. Het is namelijk vaak lastiger dan je denkt. Aller eerst is het van belang dat je de juiste soort kunstgras uit kiest. Er zijn nogal wat soorten kunstgras in omloop, dus laat je hier over goed informeren.

 

Wat van ondergrond heb je thuis?
Natuurlijk wil je dat na een flinke regenbui het kunstgras recht blijft liggen en dat de waterafvoer goed is. Bij dit soort problemen speelt de ondergrond een grote rol. Uit wat van materiaal bestaat de ondergrond? Bestaat de ondergrond uit ongelijkheden? Dit soort vragen zal je rekening mee moeten houden.

 

Over het algemeen kun je kunstgras op veel verschillende ondergronden plaatsen. Op het moment dat de ondergrond beton betreft, zal de ondergrond genivelleerd moeten worden. Je kunt er voor kiezen dit zelf te doen of het door een specialist laten doen.

 

Het materiaal van de ondergrond is van belang voor de drainage. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat de afvoer van water minder is bij bijvoorbeeld klei of leem. Er komt hier namelijk amper vocht doorheen.

 

Het benodigde gereedschap
Wanneer je de juiste kunstgras hebt uitgekozen en genoeg informatie hebt over de ondergrond van je tuin kunnen we aan de slag. Vergeet niet voordat je aan de slag gaat  goed na te denken over de kijkrichting van het gras. De volgende gereedschap heb je nodig:

  • Een plank en/of waterpas
  • Stanleymes
  • Een harde bezem
  • Trilplaat om de grond hard te maken.

Ziet je het na het lezen van dit artikel niet meer zitten om je eigen tuin van kunstgras te voorzien? Dat is heel begrijpelijk, want veel mensen onderschatten het aanleggen van kunstgras. Kunstgras van huisfocus.nl is van goede kwaliteit en betaalbaar. Daarbij voorzien ze jou van de juiste service. Zo kun je er voor kiezen om alleen de kunstgras te kopen of om het alsnog zelf te doen.