Een warme tuin tijdens de donkere dagen

 

screenshot-www sfeertjemaken nl 2014-09-25 14-19-38

Als je ’s avonds naar buiten kijkt merk je het al. De zomer is officieel voorbij en de dagen worden korter. Geen zonneschijn tot half 11, maar schemering om half 8. Ook is het weer koeler ’s avonds, vaak een reden om binnen te gaan zitten. Maar op mooie droge herfstavonden kan buiten zitten ook erg gezellig zijn. Met vrienden, een wijntje erbij en met zijn alle rond een lekker warm vuurtje zitten.

Een vuurtje in de tuin heeft meerdere doelen. Natuurlijk geeft het warmte af en is het heerlijk om omheen te zitten. Maar daarnaast geeft het ook sfeer en is het decoratief. Je maakt je tuin er gezelliger mee. Een vuurtje steken kan in verschillende soorten haarden voor in de tuin. De meest voorkomende zijn vuurkorven, vuurschalen en tuinhaarden.

Vuurkorven zijn al jaren razend populair. Leuke ijzeren mandjes waarin je grote houtblokken kan branden. Er zijn vele verschillende soorten en maten. Design vuurkorven of eenvoudiger gemaakt van verschillende materialen. Vaak gemaakt van ijzer of roestvrijstaal. Vuurkorven kan je overal in de tuin of op het terras plaatsen. Een vuurplaat eronder voor vallend as, mooi houtblokken met aanmaakblokjes en in een mum van tijd heb je probleemloos een lekker warm vuurtje.

Een andere leuke optie is de vuurschaal. Het is een opkomend fenomeen. En niet gek ook, ze zijn stijlvol en is een leuke toevoeging aan de tuin. Vuurschalen zijn metalen schalen met een diameter van 60 tot 100cm. Ook heb je geen last meer van vallend as en is het door de brede schaal extra veilig voor het steken van een vuurtje.

Tuinhaarden zijn ook razend populair. Het is een openhaard dat je los in de tuin plaatst. Zet hem bijvoorbeeld op de patio, terras of in de tuin. Een groot voordeel van de tuinhaard is de schoorsteen. Hierdoor wordt het rook afgevoerd, waardoor jezelf altijd rookvrij zit! Tuinhaarden heb je in allerlei verschillende maten, modellen gemaakt van verschillende soorten metaal. Je vindt ze namelijk in roestvrijstaal, ijzer en corten.

Heb je zelf al zo’n leuke haard, vuurkorf of schaal voor in de tuin? Bekijk tips voor het aansteken van de openhaard.