Tuinset kopen? Dit zijn de trends van 2016!

Bij tuinsets zien we de laatste jaren steeds vaker dat mensen luxe steeds belangrijker vinden. Een tuinset moet bijna net zo luxueus zijn als het interieur binnen. Hierdoor worden tuinsets steeds moderner gemaakt, wat leidt tot meer diversiteit in de modellen. De tuinset-trend van 2016 is daarom ook: mix & relax. Dit is terug te zien door de grote modellen en felle frisse kleuren. Tuinsets worden gemaakt voor het comfort, om heerlijk in het zonnetje te zitten. Tuinsets waarop gerelaxt wordt, krijgen een steeds diepere zithoogte, wat vervelend kan zijn wanneer je er ook aan wilt eten. Maar ook daar zijn oplossingen voor:  steeds meer tuinsets worden uitgerust met een rechte- of een verstelbare rug en hogere tuintafels, zodat losse stoelen er goed bijgezet kunnen worden..

1

Materiaal van de tuinset: Waar moet je op letten?

Een tuinset van steigerhout is populair. Dat is ook deze zomer goed te zien. Steigerhout is geschikt voor zowel  binnen- als  buitenhuis en blijft bij goed onderhoud lang mooi. Het enige nadeel is dat hout altijd wel wat onderhoud vergt: het moet goed worden schoongehouden en heeft soms een likje beits nodig. Wat naast een tuinset van steigerhout erg populair is, is een gevlochten tuinset. Dit wordt ook wel een ‘wicker tuinset’ genoemd. De wicker-vlecht is van hoogwaardige kunststof gemaakt en zorgt ervoor dat het onderhoud minimaal is. Dat maakt het wicker zeer geschikt voor alle vier seizoenen! Wicker is te verkrijgen in verschillende kleuren, zoals blauw of zwart. Ook het industriële, wat we vaak binnenshuis al zien, komt steeds vaker ook buiten voor. Dus ook de aluminium en stalen tuinsets kunnen buiten gezet worden! Er moet wel op worden gelet dat dit goed onderhouden wordt, want dit zou kunnen gaan roesten.

2

Kleur

Natuurlijk is het voor iedereen persoonlijk welke kleur de tuinset moet zijn. Maar de accentkleur van dit jaar is toch echt geel! Geel is de kleur van de zon en dus brengt dit veel warmte met zich mee, waardoor je snel een gezellige warme, maar toch ook frisse uitstraling krijgt. Een gele design tuinstoel zoals hieronder afgebeeld kan al snel een leuke toevoeging zijn aan het geheel, en zo erg leuk ogen!

3