Tips voor het inrichten van een droomtuin

Tips voor het inrichten van een droomtuin

De tuin is tegenwoordig enorm belangrijk. We zijn er vaker dan ooit te vinden en stellen dus ook hogere eisen aan de uitstraling ervan. Een goeie inrichting is daarom enorm belangrijk. Daarom geven we je in dit artikel enkele tips voor het inrichten van je tuin.

Voordat je begint met inrichten, is het belangrijk om een aantal dingen uit te zoeken. De grootte van je tuin bijvoorbeeld. Deze is enorm bepalend voor de verdere inrichting. Het formaat vormt de basis van waaruit je verder kunt werken en denken. Zorg er dus in eerste instantie voor dat je  alles goed opmeet voor je begint met de inrichting. Je weet dan precies wat je er allemaal in kwijt kunt. Ook is het belangrijk om te weten in welke windrichting je tuin ligt. Ligt je tuin op het noorden, dan staat het grootste deel ervan in de schaduw. Achterin de tuin is wel zon en hier moet dus ook het terras komen te liggen. Ligt je tuin op het zuiden, dan heb je veel meer zon en kun je het terras op meerdere plekken kwijt. Verder dien je jezelf af te vragen hoeveel onderhoud je aan de tuin wilt hebben. Voor wie niet van tuinieren houdt, is een grote border niet handig. Je kunt dan beter juist zoveel mogelijk betegelen. Houd je wel van tuinieren, leef je dan uit met een heel natuurlijke tuin vol bloemen en planten. Handig om dan wel van tevoren uit te zoeken welke grondsoort je tuin heeft, zodat je de beplantingskeuze beter kunt vaststellen.

Waarmee inrichten?
Is alles van tevoren uitgezocht, dan kun je bepalen wat je waar wilt hebben. Tegenwoordig wil men in de tuin het liefst alles kunnen doen wat men binnen ook kan. Denk aan koken, eten, loungen, verlichten, verwarmen en zelfs douchen. Daarom beschikken veel tuinen over comfortabele loungesets, uitgebreide buitenkeukens, sfeervolle verlichting, aangename terrasheaters en riante overkappingen om alles droog te houden. Ook staan de tuinen steeds meer in het teken van wellness. Zo is een sauna of een Jacuzzi in de achtertuin al lang geen uitzondering meer. Hiermee wordt je tuin pas echt een plek om heerlijk te ontspannen.