Tips voor tuinverlichting

Wanneer u een mooie tuin heeft wilt u daar natuurlijk zo optimaal mogelijk van genieten. ’s Avonds in de tuin zitten met gezellige sfeerverlichting en ook nog uw pas geplante bloemen en planten kunnen bekijken. De juiste verlichting zorgt ervoor dat uw tuin er ’s avonds minimaal zo mooi en misschien nog mooier bij ligt dan overdag. De verlichting moet wel passen bij de inrichting van uw tuin, zelfs wanneer de verlichting niet aan staat is het onderdeel van de tuin. Er zijn echter veel mogelijkheden als het gaat om verlichting.

Buitenlampen bovengronds

Wanneer de uitstraling van uw tuin modern is, zijn bijpassende buitenlampen met een strak design een aanrader. Bovengrondse buitenlampen creëren met zowel de verlichting als het design sfeer en zijn bepalend voor de totale uitstraling van uw tuin. Bij een meer klassieke tuin passen mooie authentieke hanglampen of klassieke staande lantaarns.

Wandlampen

Wandlampen kunnen aan een schutting, het huis of bijvoorbeeld de veranda bevestigd worden. Praktisch zijn wandlampen goed te gebruiken wanneer u beperkte ruimte heeft op uw terras, balkon of in uw tuin. Ook zijn wandlampen functioneel als ze bijvoorbeeld naast een deur of afstapje geplaatst worden.

Spots

Spots voor in de tuin zijn er in veel verschillende soorten en variëren in functionaliteit. Voor een mooie uitstraling en gezellige sfeer in de tuin, is het belangrijk niet te veel spots te plaatsen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de tuin erg licht wordt en de balans niet meer klopt. Wanneer spots op een juiste manier worden gebruikt, kunnen bepaalde onderdelen van de tuin geaccentueerd worden. Denk hierbij aan planten, een zwembad of een vijver.

Tuinverlichting

natuurlijke sfeerverlichting voor huis en tuin