Kosten voor tuinonderhoud

Wanneer je een tuin professioneel wilt laten onderhouden zullen er bepaalde kosten berekend worden. Een hovenier komt met zijn materialen en eventueel personeel naar uw tuin toe, dit kost natuurlijk geld.

Wanneer u van plan bent professionele hulp in te schakelen wilt u natuurlijk weten wat de kosten ongeveer zullen zijn. Hieronder vindt u dan ook een overzicht en toelichting van de verschillende kostenposten en bijbehorende gemiddelde prijzen.

Uurtarief hovenier

Een belangrijk onderdeel in de kosten voor het tuinonderhoud hangen af van het uurtarief van een hovenier. Een goede erkende hovenier kost ongeveer €45 per uur volgens http://www.tuinaanleg-concurrent.nl/hovenier-kosten/tuinonderhoud-prijzen/, wanneer een hovenier specialistisch werk komt doen kan dat iets hoger uitvallen.

Wanneer een tuinman veel meer of veel minder vraagt is dat een waarschuwing om op te letten. Het kan dan zijn dat u te maken heeft met een oplichter of iemand die er niks van af weet en in het ergste geval uw tuin kan verpesten.

Kosten voor de materialen

Tijdens het onderhoud van uw tuin zal een hovenier, afhankelijk van uw tuin, bepaalde materialen nodig hebben. Bij sommige tuinen is het bijvoorbeeld nodig om mest te kopen om het groen te voeden, of zal er een nieuwe filter voor de vijverpomp gekocht moeten worden, misschien is er wel extra grond nodig enzovoort.

Zulke kosten zullen ook door berekend worden aan de opdrachtgever, u in dit geval. U begrijpt dat de kosten erg afhankelijk zullen zijn van hetgeen aangeschaft moet worden. Een beetje potgrond is een stuk goedkoper dan de aanschaf van elke maand een beetje mest als voeding.

Terugkerend tuinonderhoud prijzen

Wanneer het onderhoud aan de tuin met regelmaat moet gebeuren dan zullen het uiteraard terugkerende kosten worden. Het hoveniersbedrijf zal in de meeste gevallen een abonnementsvorm aanbieden waarbij u per maand betaalt.

Een voordeel van zo een abonnement is dat de kosten per maand vooraf heel erg duidelijk zijn. Bovendien is het zo dat u in de meeste gevallen korting zult krijgen op het abonnement omdat u het hoveniersbedrijf eigenlijk een zeker inkomen geeft voor een bepaalde periode.

Prijzen vergelijken tuinonderhoud

Uiteraard wilt u niet de hoofdprijs betalen. Het kan daarom raadzaam zijn om bij verschillende hoveniersbedrijven een offerte aan te vragen voor het onderhoudswerk aan uw tuin.

Let er natuurlijk op dat u bij de verschillende bedrijven precies dezelfde aanvraag gedaan wordt, alleen dan kan er goed vergeleken worden.