Een goed tuinontwerp is kostenbesparend

Een tuin aanleggen begint met het maken van een creatief, goed en functioneel tuinontwerp. Het tuinontwerp is de basis voor een goed aangelegde tuin. Alle wensen en eisen van een tuineigenaar komen tot uiting in een goed tuinplan. En dat kan op een verrassend creatieve manier.

Een tuinontwerper kijkt altijd naar leuke oplossingen.  Hij of zij is op de hoogte van alle bestaande tuinmaterialen en bezoekt beursen om nieuwe materialen en ideeën te bekijken. Daarnaast volgt een tuinontwerper cursussen en workshops over tuinmaterialen, tuintrends en tuinplanten. Vooral tuinplanten zijn nogal eens het stiefkindje in de tuin. Terwijl je met tuinplanten zulke mooie dingen kunt doen. Een goed geplaatste, kleinkronige boom kan net een bepaalde diepte in je tuin geven, waardoor je tuin veel groter lijkt. En mooie hagen kunnen beschutting en privacy geven.

Marion Ruigrok van MQM tuinontwerpen is zo’n tuinontwerper, die altijd iets verrassends probeert te ontwerpen in een tuin. Soms is het een pergola, die niet van hout wordt, maar van stalen steigerbuizen. Of er is  een vuurplaatsje achter in je tuin bedacht, met een vuurkorf met daar omheen boomstammetjes om op te zitten. Soms kun je jezelf in één dag ineens onder hele oude perenbomen in een echte boomgaard wanen (o.a. te koop in de Betuwe).   Soms is een vormgeving ineens heel verrassend. Bijvoorbeeld een lang zitelement van beton of hout , die de hele lengte van je tuin benadrukt, of juist een horizontale lijn om de tuin breder te doen lijken.  Of in plaats van een vijver een spiegelend object, waar water heel zachtjes overheen loopt, zonder herrie te maken. Of juist een hele natuurlijke tuin, met kastanjehouten pergola of erfscheiding, boomschorspaden en moestuin of kruidentuin.  Alles is mogelijk.

En elke tuin wordt precies op maat bedacht. De tuin is op de klant toegespitst! De klant is koning en krijgt waar voor zijn geld.

En waar kun je dan op besparen, hoor ik u denken?

Bij het tuinontwerp wordt meteen een bestek gemaakt door MQM Tuinontwerpen. Dat is een beschrijving van werkzaamheden en materialen,  die je nodig hebt om de tuin te realiseren. Met het bestek en het tuinontwerp worden meerdere hoveniers benaderd. De hovenier met de meest gunstige prijs mag de tuin aanleggen, maar wel precies volgens tuinontwerp en bestek. Zo kun je voor een concurrerende prijs je droomtuin laten realiseren.

Bovendien zul je merken, dat als je niet eerst een goed ontwerp laat maken, je jezelf binnen de kortste keren gaat ergeren aan je tuin. Dan is het terras niet groot genoeg, de looplijnen zijn verkeerd bedacht, je hebt teveel schaduw op je terras. Kortom er is niet goed over nagedacht. Om dan weer elementen te veranderen in je tuin, is kostenverhogend.

Niet voor niets is de slogan van MQM tuinontwerpen:

Een goed tuinontwerp geeft jarenlang tuinplezier !!!

www.mqm.nl