Wat zijn populaire loungebanken?

Niets lekkerder dan op een mooie dag te relaxen in de tuin. Mits je er enkele comfortabele tuinmeubelen hebt staan, tenminste. Een loungebank bijvoorbeeld. Welke loungebanken populair zijn, lees je in dit artikel.

Hoewel een loungebank in eerste instantie gewoon lekker moet zitten, vinden we het ook belangrijk dat ‘ie er mooi uitziet. Binnen de markt van loungebanken valt ons een aanzienlijke voorkeur op voor twee verschillende typen materiaal: steigerhout en wicker.

Steigerhouten loungebanken
Steigerhout is eigenlijk vurenhout. Het hout wordt al jaren voornamelijk gebruikt in de bouw, vanwege zijn stevigheid. Tegenwoordig is het ook een populair houtsoort voor de productie van stoere loungebanken. Het grove, robuuste hout van de banken geeft je tuin een industriële, maar toch natuurlijke uitstraling. De zachte kussens op het zitgedeelte zorgen daarnaast voor de gewenste comfort. Steigerhout dat al wat langer meegaat, heeft vaak een grijzere tint dan nieuw, ongerept steigerhout. Door deze variatie in kleur is er altijd een steigerhouten loungebank verkrijgbaar die perfect bij je tuin past. Denk eraan dat je een steigerhouten loungebank goed onderhoudt, bijvoorbeeld door hem te behandelen met een steigerhout beits. Hiermee blijft de loungebank goed bestand tegen weersinvloeden.

Wicker loungebank
Een ander populair fenomeen in tuinmeubelland is wicker: een kunststof alternatief van het minder duurzame rotan. Van wicker gevlochten loungebanken hebben het voordeel dat ze enorm duurzaam en onderhoudsvriendelijk zijn. De gevlochten meubelen leveren een traditioneel plaatje op dat niet misstaat in een landelijke tuin. Aangezien wicker van kuststof is, heb je veel keuze in de kleur van het materiaal, zodat je altijd een loungebank kunt aanschaffen die past bij de rest van jet tuin. Het materiaal is daarnaast erg licht, zodat u de loungebank makkelijk kunt verplaatsten.

Meer inspiratie voor je eigen loungebank of tuinmeubel vind je hier.