Douglas hout, ideaal voor de tuin

Ben je van plan om iets moois te creëren voor in de tuin? Dan kan Douglas hout precies het hout zijn dat jij nodig hebt. Zoals het altijd met hout het geval is, is Douglas hout gemakkelijk te bewerken en is dus ideaal in te zitten om iets moois in elkaar te timmeren.

Een bijkomend voordeel van Douglas Hout is dat het goed geschikt is om buiten te gebruiken. Wat het ook interessant maakt is dat het kopen van Douglas hout stukken goedkoper is dan bijvoorbeeld hardhout.

Een aantal ideeën om te maken

Maar wat kan je dan precies maken om de tuin te verfraaien of te verbeteren? Hieronder vindt je een aantal ideeën die wij in ieder geval erg leuk vinden die je kan toepassen in de tuin.

Pergola van Douglas Hout

Een pergola kan echt een aanwinst voor een tuin zijn. Je kan er voor kiezen om de pergola te laten begroeien door planten en/of je kan er een zonnewering in maken.

Douglas hout is erg geschikt voor het bouwen van pergola, het hout is sterk genoeg om al dat gewicht te dragen en het is duurzaam genoeg om er decennia plezier van te hebben in uw tuin. Zeker wanneer het hout geïmpregneerd wordt kan het jaren meegaan.

Tuinkast zelf maken

Veel mensen hebben gereedschap en tuinonderhoud materiaal maar ergens in de garage of in huis liggen. Het is natuurlijk veel handiger om al deze spullen in een mooie kast of klein schuurtje te plaatsen in de tuin.

Schuttingpalen van Douglas hout

Douglas hout is ook zeer geschikt om te gebruiken als schuttingpalen. Deze palen worden diep in de grond geslagen en daar komen schuttingplanken tussen zodat er een schutting gecreëerd wordt.

Het kan verstandig zijn om het deel dat de grond in gaat te behandelen zodat het minder snel rot.

Let op de kwaliteit van het Douglas hout

De klasse van elk soort hout kan worden aangegeven in de duurzaamheidsklasse. Dit is een klassensysteem met 5 verschillende klassen, van 1 t/m 5. Klasse 5 is het best en klasse 1 het meest duurzaam.

Je zult zien dat Douglas hout in de meeste gevallen in klasse 3 of 4 valt. Wanneer je het Douglas hout wilt gebruiken om in de tuin iets te bouwen is het raadzaam om voor klasse 4 te kiezen. Dit zal iets duurder zijn, maar het vergt een stuk minder onderhoud.