Tuinbeelden, de mogelijkheden anno 2014

Sinds jaar en dag zijn tuinbeelden een populaire toevoeging op het gebied van tuindecoratie. Beelden zijn leverbaar in verschillende maten en gemaakt van verschillende materialen.  In dit artikel beperken we ons tot betonnen beelden. Grofweg onderscheiden we de volgende categorieën.

  • Mensfiguren
  • Dieren
  • Boeddha’s

Mensfiguren

Mensfiguren zijn er van groot tot klein, kortom van 10cm tot +/- 200cm. Populair zijn vooral beelden van vrouwen. Ze worden veelal buiten in de tuin geplaatst. Ook is het uiteraard mogelijk om het binnen te plaatsen, denk hierbij aan de horeca, in de hal en in sauna’s.  Daarnaast zijn engelen veel verkochte producten. Engelen worden zowel gebruikt als decoratie binnenshuis als decoratie buiten. Doordat ze een beschermende functie hebben, worden ze ook veel gebruikt om te plaatsen op graven en bij gedenktekens.

Tuinbeelden dieren

Net als bij mensfiguren zijn dieren tuinbeelden ook verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Denk hierbij aan kleine poesjes en hondjes, maar ook levensgrote dieren zoals paarden en leeuwen behoren tot de mogelijkheden.  Mooi voor bijvoorbeeld de entree, langs de oprit of in de tuin. De kleinere (huis)dieren kunt u ook gebruiken ter nagedachtenis aan een overleden huisdier. Bijvoorbeeld door in de woonkamer te plaatsen of op het grafje in de tuin.

Boedhha’s
Boeddha’s zijn in te delen in twee categorieën, namelijk de Indische Boeddha en Happy of Dikbuik Boeddha.  Het leuke van Boeddha’s is dat ze elk een eigen betekenis hebben. Vaak wordt er verteld dat je Boeddha’s niet voor jezelf mag kopen, maar moet krijgen als cadeau. Dit is overigens een fabel.