Tuinbeelden

De Romeinen en de Grieken uit de oudheid staan bekend om hun stenen sculpturen. Deze sculpturen waren ter eren van de goden, maar ook van de leiders en belangrijke personen voor het rijk. Een dezer dagen zijn sculpturen te vinden in tuinen. Veelal zijn deze sculpturen gemaakt van beton. Tegenwoordig zijn er ook tuinbeelden van andere materialen

Betonnen tuinbeelden

Zoals hierboven is verteld, worden er ook tuinbeelden gemaakt van beton. De keuze voor beton is dat het zeer geschikt is voor in de buitenlucht. Het materiaal is bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Laat in Nederland het weer zeer wisselvallig en divers zijn. Bovendien zijn betonnen beelden zeer makkelijk te bewerken. Mocht je betonnen tuinbeeld groen uitslaan na verloop van tijd, dan is dit makkelijk te bewerken door middel van verf of reinigingsmiddelen.

Bronzen tuinbeelden

Bronzen tuinbeelden worden van niet in series gemaakt, maar stuk voor stuk. Dit maakt bronzen tuinbeelden wel uniek. Deze tuinbeelden zijn wel een stuk duurder dan een betonnen tuinbeeld. Bronzen tuinbeelden worden veelal gemaakt door kunstenaars en hebben een persoonlijk tintje. Ben je op zoek naar een uniek tuinbeeldje, dan is de keuze voor een bronzen tuinbeeld. Naast het unieke voordeel van een bronzen tuinbeeld, kan een tuinbeeld van brons van kleur veranderen door weersinvloed. Eventueel is het tegen te gaan bij het gebruik van een was.

Tuinbeelden van natuursteen

De meest gebruikte steen bij een natuursteen tuinbeeld, zijn terrazzo, lavasteen of marmer. Dit zijn stenen waarop de weersomstandigheden geen invloed op hebben. Deze tuinbeelden worden als eyecatcher neergezet. Het behoud van de eigenschappen van de steen is bijzonder goed. Dit betekent dat er weinig onderhoud voor nodig is. Plaats een tuinbeeld van natuursteen op een plaats waarbij hij meteen in zicht is.

Tot slot

Voor inspiratie zijn verschillende blogs geschreven. Voor elke tuin is er een bijpassend beeldje. Of die nou van natuursteen, brons of beton is, het is allemaal mogelijk.