Welke schutting past bij u?

Bij de keuze voor een schutting zijn er veel mogelijkheden. Veel mensen zijn verrast door de keuzes die er zijn, zowel in vorm als het soort materiaal. Hierbij wat tips om u een beetje op weg te helpen.

Wat erg belangrijk is bij de keuze is de sfeer van uw tuin. Is deze heel modern en strak ingericht, dan kunt u kiezen voor een strakke en rechte houten schutting, maar ook een betonnen schutting kan dan een goed keuze zijn. Heeft u juiste een hele natuurlijke tuin met veel groen? Dan kan een rietmat of een vlechtscherm van kastanjehout goed passen bij uw smaak.

Naast sfeer is het ook belangrijk om u af te vragen hoeveel tijd u wilt besteden aan het onderhoud. Voor hout is behandeling met olie vaak nodig om dit in goede conditie te houden. Wilt u liever helemaal niet hoeven nadenken over onderhoud, dan is het materiaal composiet erg geschikt. Dit is een combinatie van houtvezel en kunststof waardoor een schutting van composiet nagenoeg onderhoudsvrij is.

Meer weten over alle mogelijkheden voor schuttingen? Op de website van Schuttingwinkel vindt u een groot assortiment van meer dan 5000 schuttingen, tuinhekken en bijbehorende artikelen.