Zelf het hekwerk in je tuin plaatsen

Een tuinhek is een perfecte afsluiting voor je tuin, grasveld of erf. Naast het plaatsen van een hekwerk voor veiligheid kan het ook zo zijn dat het hekwerk juist zorgt voor de afwerking van een mooie tuin.  Er zijn allerlei verschillende uitvoeringen van hekwerk, van sierhekwerk tot hardhouten schuttingen of hekken van composiet materialen.

Hekwerk gaan plaatsen

Wanneer je een hekwerk op maat hebt laten maken is het belangrijk dat deze ook goed geplaatst wordt. Wanneer je je hekwerk zelf gaat plaatsen is het natuurlijk wel aan te raden dat je goed voorbereid aan de klus gaat beginnen.

hekwerkBelangrijk is het om als referentiepunt om de uiteinden van een hekwerk of op hoeken, paaltjes in e grond te slaan. Hiertussen kun je dan een touwtjes spannen. Let op dat dit touw waterpas loopt of in ieder geval optisch met je woning op evenredige hoogte loopt, zo kun je bepalen of er nog grond weggehaald dient te worden.

Klus klaren

Het beste zorg je er ook voor dat je werkt met beton zodat je het hekwerk goed stevig kunt plaatsen. Giet dan ongeveer 10 cm beton in een put en plaats een staafmat paneel en vervolgens de palen. Stort hierna nog wat droog beton en stamp dit stevig aan. Stel dan bij zolang het nog kan en dit nodig is. Wanneer de zijpalen stevig staan kun je de panelen van de hekwerken gaan plaatsen en uiteindelijk genieten van de gedane klus!