Ongedierte in de tuin bestrijden

Al jarenlang klagen tuineigenaren over de schade die wordt aangericht door mollen en andere ongewenste dieren in de tuin. Naast mollen komen woelmuizen ook vaak in de tuin voor. De beestjes graven niet alleen gangen in uw tuin, waardoor deze kan verzakken, ze beschadigen ook nog eens de planten. Daarom geven we u hierbij een aantal oplossingen voor mollen bestrijden.

Mollen en woelmuizen

Van al het ongedierte in uw tuin zijn het de woelmuizen en mollen die in de regel de meeste schade veroorzaken. Mollen graven gangen in uw tuin, deze kunnen wel tientallen meters lang worden. Uiteindelijk monden de gangen uit in een molshoop. Woelmuizen gaan echter nog een stapje verder, deze vreten ook de planten in uw tuin op waardoor ze langzaam dood zullen gaan, tijd om actie te ondernemen!

Mollen vangen

De meeste bekende methode is het gebruik van een mollenklem. Deze klemmen kunt u eenvoudig kopen, in de tuin plaatsen en wachten tot de mollen in de val trappen. Het is echter niet een bijster effectieve methode. Zeker als u een groot landgoed heeft of een boerderij heeft u aan een paar mollenklemmen niet genoeg om het probleem op te lassen.

Mollen verjagen

De meeste manieren om mollen te vangen zijn niet geheel diervriendelijk en vaak is een klem fataal voor de dieren. Omdat we naast tuinliefhebbers natuur ook dierenliefhebbers zijn willen we dit voorkomen. Gebruik daarom een diervriendelijke methode zoals het gebied van carbid bijvoorbeeld. Carbid kopen is erg eenvoudig, het kan online en ook in een tuincentrum. U kunt een stukje carbid in de molshoop plaatsen, als het in aanraking met vocht komt zal het een geur afgeven die de ongewenste dieren verdrijft.

Koop de producten online

Welke manier u ook kiest om mollen te bestrijden. U heeft de producten snel in huis want u kunt het eenvoudig online bestellen. Zowel mollenklemmen als carbid!

Mol