Mollen verjagen zonder te doden

Mollen kunnen een ware plaag zijn voor iedere tuin en elk gazon. Wanneer je net een nieuw gazon hebt laten aanleggen dan wil je er natuurlijk rustig van genieten zonder er al te veel tijd aan te besteden. Om de mollen te verjagen op korte termijn zijn er diverse methoden die u kunt toepassen. Bij het verjagen van mollen zijn er meestal wel specialistische producten nodig zoals elektrische schokapparaten die er voor zorgen dat de mollen verdwijnen. De meeste methoden zijn echter niet erg diervriendelijk. Als u geen last van molshopen meer wil maar de dieren niet wil doden dan is er nog een goede manier, het gebruik van carbid.

 

Mollen verjagen, hoe doe je dat?

Het probleem van mollen die de tuin vernielen door molshopen te graven bestaat al jaren. Naast mollen kunnen ook woelmuizen een ware ergernis zijn. Naast het feit dat beide dieren gangen graven in de tuin knagen ze vaak ook nog aan de wortels van bomen waardoor deze het niet overleven. Toch zitten er ook enkele natuurlijke voordelen aan de gangen die mollen graven, door de luchtdoorstroming overleeft de flora en fauna het weer eenvoudiger.

Er zijn verschillende methoden die u kunt toepassen om de mollen in de tuin te bestrijden. De meeste apparaten produceren trillen of schokken. De dieren overleven die echter vaak niet waardoor het niet een diervriendelijke methode is. U kunt er ook voor kiezen om carbid in de gangen te verspreiden. Dit klinkt misschien vrij wreed maar het is juist een hele diervriendelijke manier om vaarwel tegen de mollen te zeggen. Door het gas dat vrijkomt na de chemische reactie met vocht ontstaat er een penetrante geur waar de mollen niet tegen kunnen waardoor ze snel verdwijnen.

 

Online bestrijdingsmiddelen kopen

De bovenstaande producten die u kunt gebruiken om mollen te verjagen kunt u eenvoudig online kopen bij de meeste tuinwinkels. Voor het kopen van carbid om mollen te verjagen is er een speciale webwinkel die we uitlichten in dit artikel. Volg de linkjes en u komt gelijk op een informatiepagina waar u meer over dit onderwerp kunt ontdekken!