Bestrijd de woelmuis

Het bestrijden van woelmuizen is een veelbesproken onderwerp onder tuinbeheerders en tuinarchitecten bijvoorbeeld. Ook particuliere woningen met een tuin kunnen flink last ondervinden van de knaagdieren in de tuin. In dit artikel geven u daarom graag wat meer informatie en advies om de woelmuis uit uw tuin te verjagen en er voor te zorgen dat ze niet meer terug keren. Eerst leggen we u even uit wat woelmuizen precies zijn en waarom ze een plaag voor de tuin kunnen zijn.

 

Wat zijn woelmuizen?

Woelmuizen zijn zeer kleine knaagdieren, familie van de hamster en de rat bijvoorbeeld. Onder de soort woelmuis zijn weer tientallen verschillende soorten te onderscheiden. Een woelmuis wordt anderhalf jaar oud gemiddeld maar kan in die korte periode wel ontzettend snel voor nakomelingen zorgen. Ondanks het feit dat de dieren niet erg oud worden planten ze zich dus wel razendsnel voort. Als er niet op tijd wordt ingegrepen kan er daarom een ware woelmuis plaag ontstaan, iets wat u ten aller tijde wil voorkomen natuurlijk

 

Waarom zijn woelmuizen slecht voor je tuin?

Wanneer de woelmuis de macht krijgt over je tuin zijn er een paar problemen die ontstaan. Het voornaamste probleem is dat de muizen knagen aan de worstel van bomen en planten in de tuin. De planten komen het hierdoor al snel niet meer overleven. Daarnaast graven de woelmuizen gangen in de tuin waardoor en verzakking kunnen ontstaan. Grijp daarom op tijd in en koop de juiste bestrijdingsmiddelen om de woelmuis de deur te wijzen.

 

Hoe kun je woelmuizen bestrijden?

Er zijn verschillende opties om de woelmuizen te bestrijden. Zo kunt u trillingen en schokken door de gangen laten gaan waar de muizen niet tegen kunnen. Een meer diervriendelijke manier is het toepassen van carbid. Als u er water op gooit ontstaat er een gas met een penetrante geur. Ook hier zijn de mollen geen fan van en zullen daarom snel weg gaan.