De tuin klussen die je vooral niet zelf moet doen

Als je een beetje handig bent, kun je de meeste tuin klussen zelf wel oplossen. Maar er zijn ook een aantal klussen waarbij je twee keer moet nadenken, voordat je er aan begint. Bij dit soort klussen kan het bijvoorbeeld zo zijn dat je bepaalde planten of bomen niet op de juiste manier verzorgt of dat je jezelf in gevaar brengt. Dat laatste wil je natuurlijk helemaal niet hebben.
Waarom je bepaalde tuin klussen niet zelf kunt doen

Er zijn een aantal klussen waar je echt vereiste kennis en expertise voor nodig moet hebben als je er mee aan de slag wilt gaan. Een boom kappen of snoeien vereist wat ervaring (een kap vergunning) en de juiste gereedschap. Het is niet voor niks dat vakmensen hier speciale cursussen voor hebben gevolgd.

 

Buiten het feit dat je jezelf in gevaar kunt brengen, kun je ook je bloemen, planten en bomen in gevaar brengen. Wanneer je bijvoorbeeld besluit om met giftige stoffen aan de slag gaat, moet je wel weten waar je mee bezig bent.

 

Probeer van te voren goed in te schatten of je de juiste gereedschap hebt, de juiste kennis en genoeg tijd. Sommige klussen kunnen behoorlijk groot zijn, waardoor je zelf niet de tijd hebt om ze goed in te vullen.

 

Een klus die mensen makkelijk denken te klaren is het verwijderen van boomwortels. Uiteindelijk vergissen veel mensen zich hier in en blijkt het achteraf veel moeilijker dan verwacht. Laat je goed inlezen voordat je aan deze klus begint.