Sproei installatie aanleggen in de tuin

Een sproei installatie in de tuin heeft tal van voordelen. We zullen hieronder kort enkele voordelen toelichten!

Exact de juiste hoeveelheid water

Hoe krijg je jouw gazon nou precies mooi groen zonder dat je veel te veel water geeft? Via een sproei installatie natuurlijk! Een sproei installatie kan precies worden afgesteld op jouw type gazon en kan geheel automatisch de weersomstandigheden in de gaten houden. Zo wordt er altijd genoeg gesproeid; niet teveel en vooral ook niet te weinig.

Nooit meer sproeien

Het water geven van een gazon wordt vaak als erg vervelend beschouwd. Natuurlijk kun je er voor kiezen om geen water te geven. Gras is erg sterk en kan wel een periode met wat minder water overleven. Maar toch wil iedereen weer wel een mooi, groen gazon. De oplossing? Een sproei installatie! Je hoeft nooit meer te sproeien en toch krijgt je gazon voldoende water.

De kosten vallen mee

Natuurlijk hangen de specifieke kosten voor een sproei installatie af van jouw specifieke eisen en wensen, maar over het algemeen hoeft een sproei installatie helemaal niet duur te zijn. Voor enkele honderden euro’s heb je een compleet aangelegde, geïnstalleerde en afgestelde sproei installatie voor jouw gazon! Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om zelf een sproei installatie te maken. Je moet er dan echter wel goed op letten dat je alles op een vakkundige wijze aanlegt. Als je dat niet doet – wat helemaal niet expres hoeft te gaan, maar er komt de nodige expertise bij kijken – kan het voorkomen dat je met lekkages, verzakkingen en verstoppingen te maken krijgt. Vaak is het daarom verstandiger om de aanleg van een sproei installatie uit te besteden aan vakkundige loodgieters die vaak al jarenlange ervaring hebben op het gebied van sproei installaties. Bovendien kun je dan goed advies krijgen over het type installatie dat je nodig hebt!