Mooi gazon? Plaats een beregeningsinstallatie!

beregeningsinstallatie

Wanneer je kijkt naar je tuin is het natuurlijk het allermooiste als deze op en top groen is. Vooral tijdens de droge perioden kan het voor planten en je gras belangrijk zijn dat ze tijdig water krijgen. Omdat je wellicht wel van een mooie tuin wilt genieten maar niet veel tijd hebt om deze te onderhouden is een beregeningsinstallatie ideaal om aan te schaffen. Een beregeningsinstallatie zorgt er voor dat je onbezorgd van je tuin kan genieten en daarnaast ook water bespaart. Precies de juiste hoeveelheid water op de goede plaats en op het juiste moment.

 

Niet alle planten hebben dezelfde waterbehoefte. Zo heeft bijvoorbeeld een gazon twee keer zoveel water nodig als een gemiddelde plantenbak. Daarnaast is er ook nog verschil tussen het ene deel va een gazon en het andere, wellicht staat er een deel de hele dag in de zon of ligt een ander deel veel lager waardoor daar veel meer water in de grond ligt. Een moestuin heeft zoal iedere dag water nodig en andere planten dienen slechts eens per twee weken te worden bewaterd. Juist door deze verschillen is het erg belangrijk de beregeningsinstallatie goed doordacht in te stellen.

Tips voor een beregeningsinstallatie

Enkele tips die je kunt gebruiken:

  • Houdt rekening met de zon. Gebieden met veel zon en gebieden met weinig zon dienen apart te worden ingesteld.
  • Planten in moestuinen of pas geplante zaden dienen zeker de eerste periode voldoende water te krijgen.
  • Wanneer je een erg grote tuin hebt met soortgelijke beplanting dan is het beregeningsschema niet erg moeilijk, wanneer het echter gaat om een kleine tuin met veel verschil dan is het aan te raden professioneel advies in te winnen.