Leiding laten aanleggen in je tuin?

Als je leidingen in je tuin wil laten aanleggen, is het zaak dat het goed gebeurt. Je kunt er uiteraard allereerst voor kiezen om het zelf te doen. Het graven van een sleuf is wel prima te doen en kan zelfs met de hand gedaan worden als je de juiste materialen hebt, over een goede conditie beschikt (en anders is het misschien een goede training) en de tuin niet gigantisch groot is. Mocht je dat teveel gedoe zijn, dan kun je een kraantje huren (eventueel met machinist erbij zodat je zelf niet al te veel hoeft te doen), maar dan lopen de kosten alweer sterk op.

Een andere optie is om het te laten doen. Klik hier voor een voordelige en betrouwbare loodgieter in de omgeving van Leiden.

Het voordeel van het uitbesteden van het leggen van leidingen in de tuin, is dat je er zelf geen omkijken naar hebt. Het leggen van een leiding is misschien nog wel te doen, maar je zult ook goed rekening moeten houden met eventuele vorst, met de mogelijkheid om kraantjes af te tappen, met het bereikbaar houden van de leidingen in geval van lekkages, je moet weten op welke diepte de leidingen het beste gelegd kunnen worden, je moet weten wat voor soort leiding je moet hebben, en ga zo maar door. Er komt in de praktijk heel wat meer bij kijken dan enkel het graven van een sleuf en het neerleggen van de leidingen.

Zeker als je drinkwater door de leidingen wil transporteren is het zaak dat het goed gebeurt. Als je een verkeerd soort leiding gebruikt of een verkeerd type lijm toepast, kan het zomaar gebeuren dat er schadelijke stoffen in  het  leidingwater terecht komen, en dat wil je uiteraard koste wat kost voorkomen.

Daarom zul je er goed aan doen om het leggen van leidingen in de tuin uit te besteden als je er zelf niet veel kennis over hebt. Je voorkomt op die manier mogelijk gevaarlijke situaties en hebt zelf geen last van al het gedoe dat er bij komt kijken. Bovendien kan het leggen van leidingen al tegen hele scherpe tarieven gedaan worden. Informeer daarom eens bij een loodgieter bij je in de buurt naar de tarieven. Als je bij diverse loodgieters een prijs opvraagt en dat ook duidelijk kenbaar maakt, zul je vast en zeker een goede prijs voor de klus kunnen vinden.