Planten voor binnen en buiten

Het voorjaar is weer begonnen en dat betekent volop planten in de tuin en het huis. Veel groen in en rondom het huis is sierlijk, maar planten zijn er niet alleen voor de sier. Mensen en dieren moeten ademhalen, daar hebben wij zuurstof voor nodig, deze krijgen wij van de planten. Ook zijn planten belangrijk voor insecten, zij gebruiken vaak een plant als een ‘huisje’.  Dieren zoals: koeien, giraffen, wilde konijnen eten vaak planten om te groeien. Natuurlijk heb je ook planten waar iets lekkers aan groeit bijv. aardbeienplant, bessenplanten etc.

Welke soorten planten zijn er allemaal?

Er zijn heel veel verschillende soorten planten, een aantal voorbeelden zijn: fruitplanten, kamerplanten. Een voorbeeld van een kamerplant is een vetplant, deze staan vaak op de vensterbank.

Fruitplanten

Het is leuk om je eigen moestuintje te hebben, maar hoe leuk zou het zijn je een eigen fruitplant in de tuin hebben? Allereerst kies je de fruitsoort of misschien wel fruitsoorten (hierbij kunt u denken aan bosbessen, druiven, bramen, aardbeien). Daarna kiest u waar u de plant wilt hebben. Alles wat je moet doen staat op het kaartje bij de plant. En misschien heeft u binnen een paar maanden wel uw eigen fruit geplant.

Kamerplanten

Planten geven een mooie uitstraling, vooral in het huis. Planten worden al jaren gebruikt als decoratie. Vaak worden er in kamers kamerplanten neergezet, om een soort van ’warme’ sfeer te bepalen. Natuurlijk zijn planten ook heel gezond, omdat ze voor de zuurstof zorgen. Het enige wat je moet doen is water geven. Het is per plant verschillend hoe vaak je ze water moet geven. Sommige moeten elke week water krijgen en sommige maar een keer per week. Een aantal voorbeelden van kamerplanten zijn: vetplanten, cactussen en palmen.

Hoe moet je de planten verzorgen?

Een plant verzorg je door bijv. nieuwe potgrond in de plant te doen. Het kan zijn dat je de plant gaat verpotten, maar ook om het mooier uit te laten zien kun je potgrond gebruiken. Er zijn verschillende soorten potgronden. Natuurlijk zijn er ook speciale middelen met voedingen voor de plant die je kunt gebruiken. Ook zijn er watergeefsystemen, zo vergeet je nooit je planten water te geven. U kunt ook kiezen voor een gieter en daarmee de planten water geven.

Meer lezen kijk dan op de website van Fleurdirect.nl. Hier vindt u alles over planten voor binnen en buiten!