Je tuin: meer genieten en minder werk

Als tuinieren niet je favoriete tijdverdrijf is, kijk je algauw op tegen een berg tuinwerk. Zou het niet fijn zijn volop van je tuin te genieten, terwijl je de tuinklussen aan een tuinier of tuinbedrijf overlaat?

Wil je werk maken van een gezellig terras waarop je ’s avonds aan een wijntje kan nippen? Droom je van een stemmige tuinverlichting, een leuk aangelegd tuinpad of een zwemvijver of zwembad met poolhuisje? Maar hoe begin je eraan, wat zijn de regels van de kunst en de nieuwste materialen en technieken?

Laat je adviseren

Het is altijd een goed idee om het advies en de aanpak van een ervaren tuinman erbij te halen. Je maakt je wensen en je budget kenbaar en hij of zij brengt ideeën aan waar je zelf niet zou op komen. De tuinarchitect of tuinaanlegger weet ook perfect welke planten het in ons klimaat goed doen in elkaars gezelschap en op welke bodem.

Tuin in wording: de aanleg

Eens je enthousiast bent over de plannen, kan de tuinaannemer aan de slag en de grondwerken uitvoeren of bestratingen aanleggen met aangepast materiaal. Vruchtbare grond wordt aangevoerd, het gras wordt gezaaid en de bomen, planten en bloemen krijgen de best geschikte plek om jarenlang te groeien en te bloeien.

Regelmatig onderhoud

Natuurlijk vergt een tuin ook onderhoud, zeker van maart tot november: gras maaien, het terras of klinkers vrij houden van groenaanslag of kalk, bomen of de haag snoeien, het eeuwig opduikende onkruid wieden, de vijver een paar keer per seizoen een beurt geven, … Schakel een vakman in voor een regelmatig onderhoud. Dan geniet je het jaar rond van een piekfijne tuin.

Op zoek naar de geschikte tuinier, tuinarchtect of tuinaannemer?

Plaats gratis je bouwopdracht online. Je krijgt verschillende offertes van tuinprofessionals uit jouw streek. Kies één van onze tuinmannen en laat je tuindromen werkelijkheid worden.